Крайпътна бомба в неделя удари конвой от чуждестранни дипломати, посещаващи северозападен

...
Крайпътна бомба в неделя удари конвой от чуждестранни дипломати, посещаващи северозападен
Коментари Харесай

Загинал и ранени полицаи след атентат срещу дипломати в Пакистан

Крайпътна бомба в неделя  удари ескорт от задгранични дипломати, посещаващи северозападен Пакистан. Загинал е чиновник   от защитата им, а други четирима служители на реда са били ранени. Това оповестява " Ройтерс ", като цитира изказване на полицията.

Бомбата е избухнала, до момента в който конвоят е бил на път към планинска станция и ски курорт, наименуван Малам Джаба, споделиха полицейски и държавни чиновници.

Всички дипломати са в сигурност и са се върнали назад към Исламабад, сподели полицията.

Дипломатите са посетили региона на долината Суат по покана на локалната комерсиална камара, с цел да го показват като евентуална туристическа дестинация.

Никой до момента не е поел отговорност за офанзивата, която към този момент беше наказана от пакистанския президент Асиф Али Зардари и премиера Шехбаз Шариф. Войници и полиция отделиха региона след бомбардировката и започнаха интервенция по търсене, сподели почитан чиновник по сигурността пред Ройтерс. В региона е натрапен полицейски час.

" Всички посланици останаха в сигурност при офанзивата и бяха преместени на безвредно място преди заминаването им за Исламабад ", е съобщил заместник-генералният контрольор на полицията Мохамад Али Гандапур пред " Ройтерс ".

Националността на дипломатите не е ясна.

В изказване на пакистанското външно министерство се споделя, че сходни дейности няма да спрат Пакистан в битката против тероризма.
 Най-малко 23 души починаха при екстремистка офанзива в Пакистан
Най-малко 23 души починаха при екстремистка офанзива в Пакистан

Нападението е осъществено на автомагистрала в провинция Белуджистан

Пакистанските сили за битка с тероризма поддържат мощно наличие в долината Суат, която от дълго време е огнище на ислямистки въоръжени бунтовници. Екстремистите ускориха офанзивите си от края на 2022 година, откакто нарушиха примирието с държавното управление.

През 2012 година ислямистки бойци раниха лауреата на Нобелова премия за мир Малала Юсафзай в долината.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР